Välkommen till Pojkar 10
Vi är ett glatt gäng killar födda 2010 som älskar att springa, leka och spela fotboll.

Plats och tid: Fr.o.m. 3/2 tränar vi på Kullaviks konstgräs på lördagar kl 10-11:30.
Glöm inte benskydd samt vattenflaska!

Nya spelare är alltid välkomna att komma förbi och prova på.
Om ni sedan vill fortsätta med oss så kan ni registrera er på följande länk Registrera ditt medlemskap här


Tränare för säsongen 2018 är

Patrick Migas 0733-322925
Magnus Baltgren 0735-983088
David Ericson 0727-440564
Rade Stajcic
Johan Askervi
Per Ljungberg
2018-04-01 21:18
Våren kommer nu med stormsteg och med den kommer också ljusare tider och möjligheter att utnyttja våra fotbollsplaner mer än under vintern. P10-killarna börjar bli stora och kommer framöver att träna två gånger i veckan. Lördagar 1030-1200 på Kullaviksplan samt tisdagar 1700-1830 på Maleviksplan. Kalendern är uppdaterad. Träningstiden på tisdagar är tidig och jag har full förståelse för att alla barn inte hunnit äta middag innan träningen, men för att orka med träningen utan att bli alltför trötta eller griniga är det väldigt bra (=nödvändigt) att killarna har fått i sig mellanmål eller något annat en stund innan träningen. 

Många av er har kommit igång och svarar bra på kallelser, men jag vill påminna om att svara även om ni inte ska komma på träningen. Det underlättar otroligt mycket för tränarna att veta hur många som kommer då de planerar träningsupplägget utifrån svaren på kallelserna. 

Påsk
Alldeles strax är det påsk och påsklov. Vi gör ett uppehåll under ledigheten och drar igång igen lördagen 7 april och sedan tisdag 10 april etc. Kallelser kommer som vanligt.

Cuper
Vi kommer också att vara med i några cuper under våren och så fort vi får exakta speldatum återkommer vi med info och kallelser till dessa. 
Första träningen blir den 3/2
2018-01-23 14:36


Hej,


Förstår att det är många fotbollsugna killar som bara väntar på att få lira boll igen, men på grund av krock med innebandycup väljer vi att ställa in träningen nu på lördag (26/1).


Första träningen på konstgräset i Kullavik blir istället den 3/2, vanlig tid 10-11:30.


Vi kommer även göra uppehåll runt sportlovsveckan, dvs ingen träning 10/2 samt 17/2.


Den 4/3 är vi anmäla till minilirarcupen i Kållered (futsal, inomhus fotboll), separat kallelse kommer.


MVH

Tränarna


Hur spelar P10 5-manna?
2018-01-03 08:48

Hej,


På senaste föräldramötet lovade jag att maila ut till er föräldrar om hur vi spelar så att ni kan stötta era goa grabbar ifall de har några frågor/funderingar.


Glöm bara inte av att match är ett ypperligt tillfälle för träning och beroende på träningsinnehåll så kommer vi leta efter olika saker under match.Spelsystem  1-1-2-1


1 MV (målvakt): spelar aktivt, tar hand om långa bollar från motståndaren, är delaktig i speluppbyggnad genom att rulla ut bollen (inga långa utsparkar alltså, det gynnar enbart de fysiskt mognare, snabbare spelare och skapar ingen spelförståelse) men även som ett passningsalternativ bakåt.


1 Back: är tillsammans med MV navet i speluppbygganade, söker sig ut mot kanten när MV har bollen, i försvarsspelet likt en libero (dock inte i knäet på MV), agerar i princip som en mittback i 1 mot 1, ansvarar för att inga motståndare finns mellan honom och det egna målet (bra sätt att introducera "försvarssidan-tänket")


2 MF: mittfältare i en diamant, ska i princip alltid vara i spelets mitt, dvs. där bollen är. Utgångsläget offensivt ganska brett, i försvaret ska de markera/ta tillbaka bollen.


1 FWD: spelbar framåt i anfallsspelet, ska gå på mål, ansvarar för pressen i försvarsspelet - försöka återerövra bollen så högt upp i banan som möjligt.


Generellt:
Spelarna ska lära sig att ha sina positioner som utgångsposition i varje situation. Det kan ta tid och viktigast i början är backens position och uppgift samt anfallarens press, MF ska helt enkelt jobba där bollen är.


På detta sätt kommer spelarna ganska automatiskt lära sig förståelse för positionsspel, det olika positionernas olika roller, samt vikten av spelbredd och speldjup. Även idén med tre lagdelar kommer då bli en självklarhet.


Viktigt att vi försöker spela oss från egen MV till motståndarmålet! Det viktiga är att spelarna lär sig spela fotboll, inte nödvändigtvis hur många mål vi gör. Dvs. att vi vill undvika "onaturligt" spel som enbart bygger på att vissa barn är fysiskt mera mogna, t.ex. långa MV-utsparkar, eller enskilda spelare som hämtar boll från MV och sedan springer runt hela motståndarlaget

Självklart får spelare välja sina egna alternativ, dribbla, finta, skjuta från håll även i ett passningsorienterat spel.


5 mot 5 ska alltid spelas med retreatline, dvs. att motståndarna backar till mittlinje eller annan förutbestämd linje, just för att ge spelarna möjlighet till speluppbyggnad från egen MV.


/Magnus


PicNic-Bollen
2017-08-23 23:05

Hej,

Här kommer lite information om PicNic-Bollen nu på söndag, den 27/8.

Vi ställer upp med tre lag. Vi kommer att spela tre matcher per lag med start ca kl 09:30 och sista match ca kl 13:30, lite beroende på i vilket lag man spelar.

Samling kl 09:00 vid Kungsbacka ishall, se karta https://goo.gl/maps/tZaAUJ6RL732

Ta med de blåa träningsställen (om ni har).

Fika, smörgåsar, frukt, korv och dryck finns att köpa på plats.

Mer information hittar ni på http://www.cupmate.nu/cup/picnic-bollen

//Tränarna

Info om cuper
2017-08-22 09:24

Hej alla fotbollskillar!

På söndag är det PicNic-Bollen där de flesta kommer vara med. Jättekul!

Vi kör dock träning som vanligt på lördag. Eftersom vi kommer att träna på positioner inför söndagens matcher vore det bra om så många som möjligt av killarna som skall vara med på söndagen kommer på träningen.

Spelschema förmedlas så fort vi har fått det från arrangören.

Sedan skulle vi redan nu vilja uppmärksamma er på att vi kommer att vara med i Kungsbackaleken under september. Mer information och kallelser kommer, men för att ni redan nu skall kunna ”blocka” i era kalendrar kommer här lite information.

2017-09-03 (söndag), kl 15-18

2017-09-10 (söndag), kl 15-18

2017-09-17 (söndag), kl 15-18


Vi ser fram emot en rolig fotbollshöst!


Hälsningar,

Tränarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kullavik IF, 17/04 13:07 
Kullavik IF, 09/01 11:21 
 
Öppna/stängda planer
Ge ditt stöd på Svenska Spel
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF