Välkommen till Flick-junior!
Vi är ett lag på ungefär 20 tjejer (till huvuddelen födda 2004) som älskar att spela fotboll. 

Vi tränar 3 gånger per vecka och håller ett lag i seriespel. Vi åker på cuper, har träningsläger och gör mycket annat kul tillsammans. Målet med vår verksamhet är att tjejerna skall älska sporten och vi försöker uppnå detta genom att genom att erbjuda en välorganiserad verksamhet med fokus på utveckling och glädje.

Om ni är sugna på att testa är ni välkomna ner på en träning. Vi tar emot spelare födda 2004 eller äldre och vi vill jättegärna bli fler! Ta med benskydd och vattenflaska och kom ner! Ni är även välkomna att kontakta någon av oss ledare. Ni finner våra kontaktuppgifter till vänster på denna sida (under "Kontakter")!

F-junior lever och frodas!
2018-04-09 16:33
Efter att ha låtit rapporteringen från F-juniors verksamhet vila under vintersäsongen känns det som på sin plats att kort förmedla lite om vad vi gjort i vintermörkret. Det ligger inte för tjejerna att ligga på latsidan och så har heller inte varit fallet!

Efter ett par bistra januariveckor där flera fotbollsträningar fick ersättas av fys/futsalpass så har tjejerna haft möjlighet till tre träningspass per vecka. Utöver detta så har vi varit på ett underbart träningsläger i Ulricehamn där vi tränade i den fina inomhushallen. Totalt genomfördes 2 träningspass, 2 teoripass samt en träningsmatch (på den uppvärmda konstgräsplanen!)  Således perfekta förutsättningar för ett utvecklande läger. Speciellt kul var även att vi samgrupperade med P04 vilket lyfte upplevelsen ytterligare.

I slutet på februari spelade vi årets första träningsmatch och vi har sedan dess hunnit med ytterligare 13 träningsmatcher. Dessa har i huvudsak spelats i form av träningscuper (Kronäng, Lassabollen samt Åby cup) men vi har även haft besök på Malevik. Resultatmässigt har det gått väldigt bra och tjejerna har visat upp ett mycket moget spel. Fokus under vintern har varit försvars och omställningsspel och vi har sett en mycket bra utveckling under senvintern!

Just nu pågår planeringen av årets seriematcher för fullt. 16 matcher från Laholm till Åsa skall planeras och i tillägg till detta ställer vi för första gången upp i DM där vi möter Tölös duktiga F03. Vi är anmälda i Halland div 7 där man spelar 11-manna och rekommenderad ålder är 15 år (dvs. flickor födda 03). Då våra tjejer i huvudsak är födda 04/05 kommer det bli tuffa matcher som förhoppningsvis är lika kul som utvecklande!

Nu väntar ett par veckors träningar innan serien kör igång. Det skall bli kul!

F-junior - DM lottat
2018-03-16 13:14
Hallands fotbollsförbund har publicerat lottingen för DM i klass F15. Kullavik inleder mot Tölö den 27:de Maj hemma på Malevik.

http://halland.svenskfotboll.se/hff-info/information/?scr=table&ftid=74812
Fint spel av F-junior
2018-03-04 10:36
Efter förra veckans pigga säsongspremiär visste vi inte riktigt vad som väntade oss då Fjärås kom på besök till Malevik. Förra mötet i serien slutade med en ganska neslig oavgjord match där Fjärås imponerade i sitt fina och resoluta försvarsspel. Det var dock nya förutsättningar då vi nu spelar 11-manna vilket ju torde vara hyfsat nytt för båda lag.

Så här tidigt på säsongen försöker vi fokusera på försvars och positionsspel i våra genomgångar och vi lägger mycket tid på att diskutera hur ens agerande och ens roll kan påverka spelet utan att man nödvändigtvis får eller har bollen. Bara genom att erbjuda ett spelalternativ eller att ta en löpning påverkar man hur motståndaren behöver agera och därigenom skapar man alternativ för sina medspelare. 

Vi har ju blivit lite bortskämda med hur snabbt dessa töser utvecklas och gårdagen var sannerligen inget undantag. Vi fick se skolexempel på hur en ytter och central anfallare tar löpningar för ge möjlighet för en mittfältare att bryta igenom en rak backlinje, vi fick se ett bolltryggt mittfält där inte en boll slogs bort i onödan och där felvända spelare spelade klokt och kombinerade, flera varianter av mittbackspar som styrde sin backlinje som de aldrig gjort annat och vi fick se flera tjejer spela i nya roller utan att de bekom dem det minsta. Gårdagens insats var ett stort steg från förra veckan och om de fortsätter utvecklas på samma vis kommer vi ha en mycket rolig säsong framöver!

Den var en jättekul fotbollsmatch igår och den största insatsen stod utan tvekan Malou för; i en match som i stort sätt helt genomfördes på motståndarens planhalva (och det dessutom var -3 grader och blåste) lyckades Malou i målet hålla fokus och stod för några riktigt fina räddningar när Fjärås kontrade. Bra jobbat Malou! 
Vintermatch på Malevik
2018-02-26 09:13
Efter några milda vintrar där vi i stort sett kunnat träna ute hela vintern har vi i år blivit krasst påminda om att vi bor på nordliga breddgrader. F-juniors första träningsmatch för året spelades i lördags och Malevik bjöd på perfekt vasaloppsväder. Solen sken och det var påtagligt hur sugna tjejerna var på fotboll. Det är en härlig grupp tjejer och trots vädret, kylan och tidpunkten så var det nästan full uppslutning!

Motståndare var denna gång Floda som är ett duktigt lag. Vi känner dem sedan finalen i Skadevi samt som fina slutsegrare i Trettonhelgscupen tidigare i år. Matchen blev en jämn tillställning där båda lag kämpade hårt men samtidigt en match som präglades av att vara säsongspremiär med allt vad det innebär. En rolig match där vi fick se flera prov på hur duktiga tjejerna är och en riktigt bra start på säsongen. Matchen slutade 1-0 till Kullavik och det är kul att vara igång igen!

Alla tjejer kämpade väl och speciellt utmärkte sig Wilma H och Maja med mycket fina insatser i målet. Det var också kul att se Malou, Lina och Jemina som trotsade kylan och kom ned och hejade på trots sjukdom och skador. Det är så laget byggs!
Lärorik insats i Trettonhelgcupen
2018-01-07 20:39
Stolta tjejer efter en fin andraplats i klass F03!
I helgen avgjordes vår egen Trettonhelgscup och för andra året i rad ställde F-junior upp med två (Blå och Gul) lag i klass F04 samt F03. Förra årets succe med seger i F04 samt ett silver i F03 hade satt förväntningarna högt även om våra förberedelser minst sagt haltat. Endast 3 (!?) inneträningar hade kunnat genomföras och dessa hade dessutom varit i mellandagarna när många var bortresta. Det är svårt med halltider i området och om det inte var för att undertecknad har en i övrigt innebandytokig familj så hade man ju kunnat gnälla över det. Det var således inte riktigt balans mellan förväntansnivå och förberedelser inför fredagens spel i klass F04.

Ni som följer vår inlägg har säkert noterat att vi från tid till annan lyfter fram situationer som visar hur tjejerna genom hårt arbete och träning belönas genom fina resultat. Fredagens insats i klass F04 får ses som en läropeng på samma konto där det blev oerhört tydligt att behöver träna i allmänhet och på futsal i synnerhet för att åstadkomma fint spel. Några veckors ofrivillig vila från fotbollen samt de få futsalpassen resulterade i ett ganska oorganiserat Kullavik och matcher som präglades av trötta tjejer, orörligt spel och överhuvudtaget en insats som inte på något sätt gör tjejerna rättvisa. Det som dock gladde något frustrerade ledare (och spelare) var att det blev bättre allt eftersom dagen gick och trots hackande spel så lyckades ett av lagen ta sig till semifinal i A-slutspelet och det andra vinna finalen i B-slutspelet. Det var dock frustrerade tjejer som lämnade hallen och i ärlighetens namn ganska konfunderade ledare. Redan dagen efter skulle samma tjejer spela i klass F03 och det var tydligt att vi skulle vara tvungna att höja oss rejält om det inte skulle bli en väldigt jobbig morgondag. 

Kvällen och förmiddagen spenderades med ett intensivt kommunicerade i ledarstaben för att finna sätt att vända skeppet över natt. Vi vet ju att tjejerna är väldigt duktiga fotbollsspelare och det som egentligen skavde mest var att farten och intensiteten inte infann sig. Vi bestämde oss för att göra om rejält i lagen och ta oss lite tid innan match för att gå igenom vad det är som gör att vårt lag fungerar. Vårt lag är bra för att vi springer, kämpar, sliter och spelar för varandra utifrån ett spelsystem som vi följer. Efter vi gjort allt det så lägger vi till att vi är skickliga fotbollsspelare. Vi bestämde att vi skulle prioritera att få grunderna rätt och sedan skulle det övriga lösa sig. Laddningen i omklädningsrummet var påtagligt mycket bättre än dagen innan! 

Klassen i F03 var högre än förra året och förutom fjolårssegrarna Lindome ställde även Hovås-Billdal, Tölö, Ytterby och flera andra starka 03-lag upp. Båda lagen inledde med fina prestationer som präglades av hårt arbete, maxlöpningar och mycket fin inställning men rent resultatmässigt fick lag Blå bättre betalt för mödan med idel segrar. Lag Gul hade det svårt att få till offensiven inledningsvis men efter några omotiverat sena coachjusteringar blev det även där bra tryck framåt. Lag Gul presterade bättre match efter match och resan slutade med en knapp förlust på straffar i B-slutspelets match om tredjeplats.

Lag Blå gick från klarhet till klarhet. Malin coachade med fingertoppskänsla och skalp efter skalp plockades. Efter 4 riktigt fina matcher stod laget som gruppsegrare före både Tölö och Hovås-Billdal! A-final väntade och en spännande match mot fjolårets vinnare (och finalmotståndare) Lindome GIF. Tyvärr visade sig Lindome återigen vara det bättre laget och vann med 2-0. 

Det har varit en annorlunda och mycket lärorik cupupplevelse som lärt oss vikten av att vara ödmjuka inför det arbete som krävs för att vara ett bra fotbollslag och att det arbetet måste genomföras varje gång man kliver in på planen. Vi har även  fått bekräftat att våra tjejer har alla verktyg som behövs för att hävda sig mot riktigt bra fotbollslag. Vi ledare är jättestolta allas insats och det som värmer allra mest är hur fint tjejerna tog sig samman och visade både vilja och karaktär!

Sist men inte minst vill vi tacka alla underbara föräldrar som hjälpt till att göra denna cup en underbar upplevelse för alla egna och gästande barn. Nästan alla lag som deltog förra året ställde upp i år igen och flera nya lag (totalt 172 lag(!?)) hade anmält sig. Bättre betyg kan man inte få!
 
Öppna/stängda planer
Ge ditt stöd på Svenska Spel
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF