Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Flick-junior!
Vi är ett lag på ungefär 20 tjejer (till huvuddelen födda 2004) som älskar att spela fotboll. 

Vi tränar 3 gånger per vecka och håller ett lag i seriespel. Vi åker på cuper, har träningsläger och gör mycket annat kul tillsammans. Målet med vår verksamhet är att tjejerna skall älska sporten och vi försöker uppnå detta genom att genom att erbjuda en välorganiserad verksamhet med fokus på utveckling och glädje.

Om ni är sugna på att vara med är ni välkomna att kontakta någon av oss ledare. Vi tar emot spelare födda 2004 eller äldre och vi vill jättegärna bli fler men vi vill gärna att ni har spelat fotboll förut. Ni finner våra kontaktuppgifter till vänster på denna sida (under "Kontakter")!

Det enda som hjälper mot den tyska nesan....
2018-06-25 17:36

Efter att ha spenderat lördagskvällen på ett sätt som gav allt annat än fotbollsmässig inspiration erbjöds möjlighet till en helt annan upplevelse på söndag förmiddag då f-junior tog emot duktiga Astrio på Malevik. Samtalsämnet innan match var givet och efter ett tag fick vi (egentligen vi ledare om sanningen skall fram) helt enkelt bestämma oss för att sluta gnälla om det som varit och lägga fokus det som i förväg kunde tros bli en både välspelad och kul match mellan två  duktiga lag.  Senast vi möttes var det en ganska konstig match med alla tecken av seriepremiär så det var mycket snack i omklädningsrummet om att det skulle bli skönt att få chansen att igen nu när vi är mitt i säsongen. Vi talade mycket om vår förra match i Laholm där det var flera detaljer som inte riktigt fungerade, framförallt i vårt försvarsspel. Det var bra fokus!

 

Kullavik satte tonen direkt genom ett mycket bra presspel och ett föredömligt kortpassningsspel. De flesta bollar sattes på ett eller två tillslag och tjejerna fick till några riktigt fina omställningar. Vår backlinje var väldigt lugn med bollen och det gav hela laget en möjlighet att spela bollen längs marken och bestämma speltempot. Det togs väldigt många bra beslut och tjejerna värderade bra när de skulle gå framåt eller vända hem och vända spel.  Astrio fick fokusera på försvarssspel vilket de gjorde väl och 2-0 halvlek var både välförtjänt och kanske lite i underkant. Det var bara detaljer att justera i halvlek och enda farhågan var om vi skulle orka i den återvändande sommarvärmen.

 

Men så finns det ju en motståndare också. Astrio hade sannerligen inte tänkt sig att vara så tillbakapressade i en halvlek till och kom ut och satte en mycket aggressivare press än i första halvlek. Detta i kombination att Kullavikstjejerna blev lite trötta gjorde att spelet blev betydligt jämnare. Det var kamp från båda håll och även om halvleken inte var lika välspelad så var det spännande med chanser åt båda håll. Matchen slutade 3-1 vilket var ett rättvist resultat.

 

Vi fick se mycket bra fotboll, framförallt i första halvlek. Vi minns speciellt en blixtsnabb omställning där Ida bröt mönstret och slog ut motståndarpressen för att sedan leverera en fin passning upp till en rättvänd Lovisa som på ett tillslag satte ut bollen till en lika rättvänd Elin som kunde löpa loss på kanten för att sedan slå en ett inlägg som resulterade i ett jättefint fotbollmål. Vi såg trygga ytterbackar som levererade fina passningar utan att stressa och ytterforwards som både visade fötterna och löpte på ytor. Lägg till det en mycket stabil Olivia i målet och genast så kändes det där lördagstraumat mindre plågsamt!

 

Nu ligger en träningsvecka framför oss innan vi åker till Barcelona där tjejerna skall få tampas med lag från Egypten, Spanien, Island, Norge och Danmark. Det skall bli jättekul och det känns mycket bra att kunna resa dit med en fin prestation i bagaget!

Tuff match i Laholm
2018-06-20 16:17
Årets lägsta bortaresa genomfördes i söndags då F-Jun mötte Laholm på bortaplan. Vi skänkte en tacksamhetens tanke till förbundet som gett oss dispens för att spela "långväga bortamatcher" utanför ordinarie speldag (som är torsdagar) då det blev väldigt tydligt att vi bor i ett avlångt landskap. Det är långt till Laholm!

Laholm var serieledare (i en haltande tabell) och sticker ut lite då de har tagit mycket poäng utan att göra särskilt många mål men heller inte släppt in så många. Orsaken blev tydlig ganska omgående då de spelade ett väldigt fint försvarsspel lett av ett mycket duktigt innerbackpar. Kullavikstjejerna kämpade på fint men lyckades inte komma upp i press och bolltempo. Det var mycket kamp och slit men målchanserna var få och den där riktiga intensiteten infann sig inte riktigt. Matchen var jämn men slutade ganska rättvist 2-1 till Laholm.  Det skall bli kul att möta dem hemma på Malevik i höst!

Även om spelet hackade lite fick vi se flera fina prestationer. Våra målvakter för dagen (Mimmi/Wilma) stod för flera fina ingripanden och agerade både lugnt och resolut. Det var även kul att se Alvas slit som ytterback där hon verkligen utnyttjar varje kilo i närkamperna. Inspirerande! Lika kul var det att se systrarna Gunnarsson på samma plan igen. Välkommen tillbaka Johanna!

Nu vänder serien vilket innebär hemmamatch mot Astrio nu på söndag. Vi mötte dem i säsongspremiären i en märklig match (12 mål !?) så det skall bli kul att få chansen igen.

 
Seriefinal för flickjuniorerna
2018-06-02 23:08

Dagens motståndare, IF Böljan, tillika serieledare, känner vi väl sedan förra året. IF Böljan är ett väldigt spelskickligt lag, välorganiserat och disciplinerat med flera riktigt duktiga spelare och förmodligen det mest välutbildade laget i serien. Innan matchen pratade vi om att hålla tighta markeringar, inte låta dem komma rättvända och våga spela vårt eget spel. Något som tjejerna klarade av alldeles utmärkt!

Matchen inleddes i högt tempo där Böljan spelade runt bollen på ett skickligt sätt. Kullavikstjejerna pressade högt och hårt vilket gav utdelning direkt då Elin blev frispelad och på ett snyggt skott kunde göra ett förlösande 1-0. Innan match var Kullavikstjejerna nervösa, men det tidiga 1-0 målet löste upp alla knutar och vi kunde och orkade också sätta press över hela planen. Innan halvleken var slut hade Mimmi placerat in en snygg vänster vid stolproten efter ett mönsteranfall, med brytning på mittplan, kantspel och inlägg snett inåt bakåt. Allt i ett rasande högt tempo! Andra halvlek var lik den första med ett skickligt bolltrillande Böljan och ett hårt pressande och stressande Kullavik. Böljan har en väldigt duktig spelfördelare som brukar dominera stort, men tjejerna kom på att om de pressar henne hårt och spelar fysiskt så har hon mycket svårare att dominera som hon brukar. Detta var nyckeln till segern i dagens otroligt varma match. Matchen slutade 4-1 till Kullavik efter fina mål av Elin (2), Mimmi och Rut. Beröm också till vårt fantastiska försvarsspel med Emma och Ida som mittlås, med Lovisa framför. Olivia i mål ska också ha beröm efter ett par svettiga ingripanden och helt orädda nedplockningar av Böljans hörnor. En underbar lördag på Malevik och nu är vi i serieledning och just nu bäst i Halland!

Fint spel på vackra Örnvallen
2018-05-28 09:00

Lördagsmorgonen inleddes med en trevlig biltur genom ett sommarskönt Halland. Målet var Hyltebruk och vi hann passera en drös mindre orter med Smålandsklingande namn samt en vackert snirklande Nissan innan vi anlände till Örnvallen. Väl där kunde vi bara konstatera att förutom att vara väldigt idyllisk så är Örnvallen en förstklassig anläggning med jättefina planer. Det är kul att spela fotboll när det är så fina förutsättningar och en härlig kontrast till en decemberträning på Bukärr!

 

Matchen inleddes trevande av Kullavikstjejerna och vi lyckades inte riktigt driva upp det bolltempo vi är vana vid. Efter hand så tog tjejerna tag i taktpinnen och efter 20 minuter så hade både bilresa och morgontrötthet lämnats därhän och tempot drevs upp och intensiteten började infinna sig. Kullavik avslutade halvleken riktigt bra men det var 0-0 i halvlek och Hyltebruk hade visat sig kunna kontra fint och dessutom ha en riktigt duktig målvakt! I halvlek diskuterade vi en del detaljer, främst gällande hur vi skulle kunna utnyttja kanterna mer i vårt anfallspel. Vi hade sett flera exempel på fint slagna bollar mot ytterzonerna men då löpningarna (eller utgångspositionerna) inte riktigt funnits där så hade vi spelat lite för mycket centralt vilket gjorde oss ganska lättlästa.

 

Kullavikstjejerna inledde andra halvlek med samma stigande trend som avslutade den första och resultatet lät inte vänta på sig; Lina gav sig själv en fin födelsedagspresent (grattis Lina!) när hon inledde målskyttet med ett fint skott som föregåtts av ett fördömligt press-spel av lagkamraterna. Vi fick dessutom ordning på vårt kantspel vilket innebar att vi fick mer plats centralt och därmed möjlighet att utnyttja vårt fina passningspel på ett helt annat sätt än i första halvlek. Tjejerna hann med 3 fina mål till innan domaren blåste av och det var skönt med en seger efter förra veckans match möt Tölö. En fin insats av tjejerna!

 

Nästa helg väntar serieledande och duktiga Böljan på Malevik IP!

Lärorik match för F-junior
2018-05-21 11:54

I söndags var det dags för Kullavikstjejernas första match i DM. Kullavik hade fått en tuff lottning med Tölö F03 som första motståndare. Tölö F03 spelar till vardags i division 5 (rek ålder 16 år) där de leder serien. Kullavik spelar i division 7 (rek ålder 15 år) och våra tjejer är i huvudsak födda 05 och 04. Således hade vi framför oss en svår match men också en mycket bra möjlighet att lära! Ni som följt laget har säkert noterat att tjejerna vinner betydligt oftare än de förlorar och de är sannerligen inte vana att vara underdogs. En lite annorlunda situation och det är ju där man lär sig som mest.

 

Matchen inleddes i ett högt tempo från båda lagen där Tölös fysik gjorde att Kullavik fick fokusera på försvarsspel. Tölö vann betydligt fler närkamper än Kullavik vilket fick till följd att vi hade svårt att få till några längre anfall. Därmed inte sagt att tjejerna inte gick in för det; Tölö fick slita hårt i närkampspelet och även om de oftast kom ut med bollen så innebar kullavikstjejernas jobb att Tölö fick slå passningar under press vilket naturligtvis påverkade både passningskvalitet och speltempo.  Vi fick se skolboksexempel på hur en ytterforward och ytterback samarbetar när motståndaren överbelastar på kanterna och vi fick se ett jätteduktigt mittbackspar som tillsammans med vår defensiva mittfältare stängde igen allt som slank igenom våra offensiva spelares pressspel. Lägg till det en storspelande Olivia i mål och känslan var vi hade kontroll på matchen.  Kullavik kontrade piggt men Tölö var det dominerande laget utan att för den skull lyckas få till särskilt många klara målchanser. I paus stod det 1-2 och tjejerna var lite besvikna, speciellt gällande det fysiska spelet där de tyckte de kunde bättre. Målen vi hade släppt in var på fasta situationer och av lite slumpartad karaktär.

 

Andra halvleken inleddes olyckligt med att Tölö redan efter en minut gjorde 1-3. Ingen hade nog protesterat om domaren hade blåst i den föregående duellen men målet godkändes och nu började uppförsbackan torna upp sig för Kullavikstjejerna. Skador gjorde att Kullavik enbart kom till match med två avbytare och det sliter att jobba i försvarspelet. Trots detta höll tjejerna upp det bra en stund in i andra halvlek innan orken tröt och vi tvingades spela en del spelare i lite ovana positioner. Vi lyckandes inte upprätthålla vårt fina försvarsspel och då vi inte längre orkade sätta press på Tölöspelarna i uppspelsfasen visade de oss hur duktiga de var och straffade oss hårt. De sista 20 minuterna släppte vi in 4 mål där tre av dem uppkom av att en mittfältare/mittback kunde slå en djupledsboll utan press mot 2-3 djupledlöpande spelare. Möter man en duktig motståndare så är detaljerna i försvarspelet helt avgörande och det visade Tölö oss på ett mycket fint sätt.

 

Matchen slutade 2-7 vilket var ett helt rättvist resultat. Det var en jättenyttig match för våra duktiga tjejer som visade att de även behärskar försvarsspel mot riktigt duktigt motstånd. Men den kanske viktigaste läxan kanske var att det blev så oerhört tydligt när vi inte längre orkade jobba som ett lag i försvarspelet? Mot annat motstånd kanske vi hade kommit undan med det men här small det direkt. Ger man en duktig motståndare tid så får man betala för det!

 

Vi ledare är jättestolta över hur tjejerna genomförde denna match. De slet in i det sista och fram tills orken tröt så spelade vi ett fantastiskt fint försvarsspel. Det är inte så ofta vi får öva på det och hade vi haft någon avbytare till hade vi nog lyckats hålla stången lite längre. Senaste vi fick spela så här mycket försvarsspel var finalen i Quality Hotel Cup (mot IF Nike) vilket säger en del! Matchbilden var den omvända mot vad vi brukar se och det är inte utan att man undrar om det inte är så här många andra lag upplever det att möta Kullavik?


Nya tag till helgen då vi spelar borta mot Hyltebruk!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/8 15:00
0 - 5  
Tor 9/8 19:00
5 - 5  
Sön 24/6 11:30
3 - 1  
Sön 17/6 15:30
2 - 1  
Lör 2/6 15:30
4 - 1  
Lör 26/5 11:30
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Öppna/stängda planer
Ge ditt stöd på Svenska Spel
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF