Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Flick-junior!
Vi är ett lag på ungefär 20 tjejer (till huvuddelen födda 2005 och 2004) som älskar att spela fotboll. 

Vi tränar 3 gånger per vecka och håller ett lag i seriespel. Vi åker på cuper, har träningsläger och gör mycket annat kul tillsammans. Målet med vår verksamhet är att tjejerna skall älska sporten och vi försöker uppnå detta genom att genom att erbjuda en välorganiserad verksamhet med fokus på utveckling och glädje.

Om ni är sugna på att vara med är ni välkomna att kontakta någon av oss ledare. Vi tar emot spelare födda 2005 eller äldre och vi vill jättegärna bli fler men vi vill gärna att ni har spelat fotboll förut. Ni finner våra kontaktuppgifter till vänster på denna sida (under "Kontakter")!

Jämt i Fjärås
2019-05-27 14:55
Hej!
Söndags match gick av stapeln mot ett välspelande Fjärås. Genom åren har vi haft fina och jämna kamper mot dem och gårdagens match var inget undantag. Vi fortsätter att försöka spela oss fram och jobbar på med centrering, överflyttningar samt att hålla ihop lagdelarna och när vi har tillfälle jobba med vårt djupledsspel. Igår blev det ibland lite långt mellan lagdelarna (eller att vi låg i linje med varandra) - förståeligt i slutet när vi jagar kvittering men under andra skeden gör det att vi saknar speldjup (4S). Sakta men säkert blir vi dock bättre och bättre på det vilket är väldigt glädjande. Kul att se att alla gör framsteg i sin fotbollsutveckling.
Matchen var jämn med två lag som försöker att spela fotboll. Sett till antal målchanser så vann vi :) men sett till antal mål så vann Fjärås :(.
Motståndarna hade en väldigt snabb, stark och irrationell högerforward som till en början ställde till stor oreda. Men efter ca 20 min hade vi läst in oss på henne och under sista 60 min har Alva B, Ebba och Saga full koll på henne. Fantastiskt fint samspel i press och understöd och en attans arbetsinsats. Visst hade hon sina stunder men hotande inte alls på samma sätt. Bra jobbat tjejer!!
Kan även konstatera att vi kommer närmare och närmare säsongen första nickmål på hörna :). Spräcker vi den nollan mot Tölö?

Ni som följer vårt lag ska veta att i 4 av de 5 matcher vi har spelat vi så har vi mött lag med betydligt äldre spelare - allt från flickor födda 03 upp till 01. Varberg BoIS var det enda renodlade 04/05-laget. Vissa lag har haft upp mot 9 överåriga i sin matchtrupp. Surt sa räven? Ja lite för vi får inte chansen att tävla på riktigt samma villkor. Lite tråkigt att alla lag i serien inte följer de rekommendationer som förbundet går ut med - men så är det. Vi har tex mött spelare som spelar i div 3. MEN vi har även slagit lag med överåriga. Fotbollsmässigt är vi väl med men fysiskt är vi lite tunna :) Det är något att ha i åtanke när vi/ni bedömer prestationen!! Och ni gör det riktigt bra!!
Sträck på er tjejer - ni är grymma och så jädra goa. Det är en ynnest att få träna er och följa er utveckling!!
//
Ledarna

"Måla himlen gul och blå..."
2019-05-20 08:49
Solen gassade från en molnfri himmel och färgerna sprakade i gult och blått - således en perfekt inramning för hemmamatchen emot LGM i seriespelet.

Det märktes redan i omklädningsrummet att det var en bra laddning på gång. Avspänt och glatt men inte flamsigt - det låg en revanschlusta i luften efter de senaste 2 förlusterna. Vi ledare pratade inget om hur vi skulle spela utan tryckte bara på att vi skulle gå ut och visa vilka det är som bestämmer på vår hemmaplan. Vi skulle vara på tårna, vara aggressiva och vinna 1:a, 2:a och 3:e närkampen. Och som vi börjar!! Tajt och rejält i varje närkamp - grymt att se tjejer!!

Vi spelar fint och snabbt och vi springer helt enkelt sönder deras backlinje. 1-0 är ett skolboksexempel på hur fotboll ska spelas. Tillbakaspel från mitten, Linnéa springer i djupet, Elin slår en perfekt djupledsboll, Linnéa drar ifrån sin försvarare spelar SNETT INÅT BAKÅT och vi gör 1-0. Så vackert och ståpäls på 2 ledare :). Vi fortsätter att rada upp finfina prestationer genom hela halvleken och går till pausvila med 4-0!
Sedvanligt bra snack i paus av tjejerna. Vi ledare betonar bara vikten av att inte slappna av utan att gå ut och köra på precis som vi gjorde i första halvlek. Nu kommer inte riktigt upp i samma nivå i andra halvlek men jag tror vi får tillskriva värmen en stor del av att vi går ner lite i intensitet och det i sin tur påverkar passningstempot och orken. Vi vinner till slut med 5-0 , vilket verkar vara ett gångbart resultat för vår tjejer hemma på Malevik!

Många är det som ska äras en sån här dag när alla gör ett kanonjobb. Väljer att lyfta fram Saga som spelar så klokt och är 100%-ig sina chippassningar i djupet. Det är banne mig inte lätt att vara så precis varenda gång! Vill även nämna Elin och Lina som mittfältslås - vår egen "dynamic duo". Ett litet grattis till Linnéa som spräckte en målnolla - de knutna nävarna säger det mesta :)

Nu väntar en veckas träning (mån, ons, lör) innan det är dags för spännande möte mot Fjärås på söndag.

Såg ni förresten att "Gammelsmurfen" var nere och hejade idag? Gött att se att ränderna aldrig går ur... :)

Var stolta - ni är grymma och duktiga fotbollsspelare!!
//
Ledarna
Kämparanda och stort hjärta i Varberg
2019-05-16 23:08
God kväll!
Idag besökte vi fina Påskbergsvallen i Varberg, för match mot Varberg BoIS(Girls 15).
Vädret underbart vårfint, konstgräs och ledarkaffe i porslinskopp - fanns inget som skulle kunna sätta käppar i hjulet för KIFs flickjuniorer denna kväll??
Jo, ett aggressivt presspel från motståndaren och ett något mindre aggressivt Kullavik. Vi var inte på tårna idag och saknade den riktiga skärpan. Matchen hade egentligen inte många målchanser utan det var ett rätt böljande spel där dock Bois hade ett större spelövertag. Undertecknad (och tillika linjeman för dagen) hade förhoppningar om att vi kanske skulle kunna hålla nollan in i paus men en fin prestation av nr 10 släckte den förhoppningen med 4 minuter kvar.
Bra snack i paus där tjejerna gör bra analyser och vi repar nytt mod. Lite oroväckande är att vår målvakt har väldigt ont i magen. Lovisa, som är en kämpe, knyter dock nävarna och går ut till kamp. 
En tveksam straff i början av andra halvlek gör att uppförsbacken blir ännu längre men tjejerna ska ha en stor eloge för att de ALDRIG ger upp utan fortsätter att kämpa och peppa varandra. Och det måste jag säga tjejer - idag gör ni er klart bästa match vad gäller kommunikation på plan - fortsätt med det.
3-0 kommer på en hörna, vi tvingas byta målvakt. Wilma visar STORT hjärta och laganda när hon utan tvekan drar på sig målvaktströjan. Vi justerar om lite i laget och vi avslutar på ett bättre sätt än vi börjar. Det tar vi med till nästa match. 
Vi hade även denna gång förmånen att ha med en F06 - Livia som fick göra debut i 11-mannaspelet. Härlig inställning, smittande leende och en tunnel - så härligt att se! Välkommen in i gänget och välkommen tillbaka!!

Vi får även se en Gordon Stewart-räddning av Wilma i matchens slutskede. Ni som kan er Buster vet nog vad jag menar.

Summa summarum - Varberg vinner rättvist med 3-0. Skillnaden idag är aggressiviteten - inget annat. Nu äter vi taggtråd i 2 dagar och så bjuder vi upp till kamp mot LGM hemma på söndag.

Vill även passa på att tack Varbergs supporterskara - trevligt sällskap på linjen :)
//
Ledarna genom Fredrik
En resa, en näsa och en tennisbana
2019-05-08 08:00
Så var det dax för årets första bortamatch i seriespelet. Getinge/Slöinge F15 stod för motståndet. Någon skada och någon frånvaro gjorde att vi åkte ned med 13 tjejer. Vi var inställda på en tuffare match än hemmapremiären mot Åsa, och det märktes på töserna, för det var bättre laddning idag.

Ni som följt vårt lag genom åren vet att vi har det svårt med naturgräs. Det är svårt med bollbehandling, studsar, fäste mm mm något som jag tror att alla tjejer märkte av. Det är en nyttig erfarenhet som fotbollsspelare att spela på olika underlag och förhoppningsvis lär vi oss något av det. Vi gör ju detta för att vi ska lära oss och utvecklas i vårt fotbollsspelande, glöm inte det.

Matchen inleddes lite tafatt från båda lagen utan någon riktig struktur eller tydlig tendens. Getinge/Slöinge var väldigt konsekventa i sitt sätt att spela och gör det stundtals riktigt bra. Vi blandar perioder med riktigt fint spel (så som vi vill spela fotboll), med några perioder där vi låter motståndarna diktera villkoren och vi faller in i deras sätt att spela. Matchens riktiga godbit bjuder vi på, och nej jag är inte partisk :), för det var riktigt läckert att se!  Vi vänder fint och snabbt spelet och efter tre precisa och smarta passning så avslutar Emilie med en sträckt vrist och målet står som en strut, tjohej i lingonskogen!!

Matchen slutar 4-2 men känslan var att vi var förtjänta av 1 poäng. Vi ser redan nu fram emot returen i höst hemma i vår borg Malevik!
Alla kämpar och sliter idag och gör riktigt fina insatser. Vill dock höja Nora Ekman (F06) lite extra. Hon gör sin första 11-mannamatch och som hon gör det! Tack Nora för att du ställde upp för oss idag (jag tror att tjejerna i Getinge/Slöinge kommer att träna 2-fotare idag ;) ).

Jo, resan var väldigt trevlig med gött snack, näsan är hel och rak och tennisbanan - den låg bara i vägen :)

//
Ledarna genom Fredrik
Nervöst i seriestarten
2019-05-03 08:37
Torsdag 2 maj - seriepremiär för Kullaviks flickjuniorer mot Åsa IF. 
Rätt avslappnat i omklädningsrummet och under uppvärmningen med sedvanlig pep i form av musik, skratt och snack. Kanske var det den väl avspända attityden som gjorde att vi inte riktigt var med från första minuten, eller så hade tjejerna dolt sin nervositet med bravur :)?
För i inledningen var det som om det fina spelet från sista träningsmatchen och det som tjejerna har visat upp på träningarna de senaste veckorna var som bortblåst. Vi var breda och långa i försvarsspelet och lite hafsiga, smånätta och okoncentrerade i passningsspelet. Dock fanns sekvenser där spelar riktigt fint och tendenser till att vilja/visa mer. 
I slutet av halvleken jobbar Wilma (i ny roll) förtjänstfullt fram en hörna som leder till ett tursamt mål. Det i kombination med några fantomräddningar av Lovisa gör att vi går till pausvila med 1-0.

Under vilan pratar vi om att försöka ta fram bollen lite rakare, spela mer centrerat i försvarsspelet och hålla ihop lagdelarna bättre. Vi startar andra halvlek på ett jättebra sätt, sätter Åsa under press och 2-0 kommer ganska tidigt. Efter det böljar spelet en del fram och tillbaka utan att något av lagen skapar någon speciellt vass målchans. Efter ca 10 minuter nyttjar Linnea sin fantastisk speed i en underbar rush med boll från mittlinjen och springer ifrån sin försvarare. Åsas målvakt gör en finfin benparad men Elin är påpassligt på plats och trycker in 3-0 med vänsterfoten och från där och framåt var det kontroll på matchen.
Visst hade vi tur (eller rättare sagt - Åsa hade otur) men i slutändan vinner vi ändå välförtjänt. Några av tjejerna fick spela på nya positioner och gör det jättefint.

Ska vi tränare "klaga" på något så var det segervrålet i omklädningsrummet där vi ledare var klart bättre :)

Härlig start på seriespelet tjejer!! Nu väntar träning på lördag och måndag innan vi på tisdag kör söderut för match mot Getinge/Slöinge.

//
Stolta ledare
Spelade matcher
Sön 13/10 17:00
Sön 22/9 13:45
5 - 1  
Mån 16/9 17:30
2 - 1  
Lör 14/9 11:00
3 - 6  
Lör 7/9 13:45
2 - 2  
Ons 28/8 18:30
6 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kullavik IF, 19/10 21:52 
Kullavik IF, 19/10 08:17 
Kullavik IF, 18/10 09:05 
Kullavik IF, 11/10 06:44 
Kullavik IF, 08/10 17:46 
 
Öppna/stängda planer
Stöd föreningen, handla här!
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF