Välkommen till Flick-junior!
Vi är ett lag på ungefär 30 tjejer som älskar att spela fotboll. 

Vi tränar 3 gånger per vecka och håller två lag (F04 samt F0203) i seriespel. Vi åker på cuper, har träningsläger och gör mycket annat kul tillsammans. Målet med vår verksamhet är att tjejerna skall älska sporten och vi försöker uppnå detta genom att genom att erbjuda en välorganiserad verksamhet med fokus på utveckling och glädje.

Om ni är sugna på att testa är ni välkomna ner på en träning. Vi tar emot spelare födda 2004 eller äldre och vi vill jättegärna bli fler! Ta med benskydd och vattenflaska och kom ner! Ni är även välkomna att kontakta någon av oss ledare. Ni finner våra kontaktuppgifter till vänster på denna sida (under "Kontakter")!

Silver i Quality Hotel Cup!
2017-10-09 12:53
Underbara töser!

Efter en väldigt rolig (och lång!) säsong var det dags för säsongsavslutning och Quality Hotel Cup för F04. Det  var ett väldigt avslappnat gäng som mötte upp vid Kullaviksskolan och den vanliga cupanspänningen fanns inte riktigt där.  Det fanns mycket nytt att se fram emot och vi ledare hade talat mycket om att vi åkte till Vänersborg för att utveckla vårt spel.  Tjejerna skulle göra debut i 11-mannaspel och således få testa det spelsystem vi jobbat sedan i vintras med att få på plats. Flera av tjejerna skulle få spela i nya positioner och dessutom hade målet växt på ett ganska påtagligt sätt. Jättespännande!

 

Efter snabb inkvartering, ett oväntat händelserikt besök på Max samt transport till finfina Vänersvallen väntade turneringens första motståndare; arrangörsklubben Vänersborgs FK. Inför match talade vi om de nya positionerna (två offensiva mittfältare) samt vår återuppståndna 4-backslinje. Det blev mycket diskussion och det var många tankar som sattes igång! Kullavik inledde starkt men det var tydligt att många av tjejerna funderade mycket på var de skulle befinna sig och när. Speltempot var inte alls detsamma som vi sett i 9-mannaspelet och detsamma gällde det fysiska spelet. Efter ytterligare diskussioner i halvlek klarnande det något och vi kunde se början av vad som skulle bli en helt enastående utveckling under resten av turneringen. Matchen slutade 1-1 där Kullavik var det dominerande laget och tjejerna var entydiga i sin bedömning om att de kunde mycket mer än vad de hade visat upp hittills!

 

På traditionsenligt vis passerades Hemköp och godisavdelningen på vägen till hotellet där även P04 skulle bo. Det blev en kul kväll tillsammans med mycket korridorspring och skratt! Vi ledare tyckte även det var kul att spendera en kväll tillsammans med alla goa föräldrar som var på plats!

 

Tjejerna hade fått ett mycket bra spelprogram så efter sovmorgon och god frukost riktades skutan till Trollhättan och Bergtäkten där tjejernas nästa match skulle spelas.  Motståndare var Drøbak Frogn:Golden från Norge. Efter några mindre justeringar i laguppställningen lade vi fokus på att driva upp vårt speltempo, ha färre bolltouch samt att sätta vårt försvarsspel. Egentligen ville vi mest hitta tillbaka till allt som vi gjort bra i 9-mannaspelet och inte tänka så mycket. Vår 4-backslinje (med debuterande Ida som mittback!?) hade fungerat bra, men vi hade haft det lite svårare på mittfältet där vi numera var tre som skulle hitta position (mot tidigare en eller två). Matchen inleddes med en bastant Kullavikspress där motståndaren endast sporadiskt tilläts komma över på offensiv planhalva. Tjejerna spelade enkelt, bolltryggt och längs marken och med en föredömlig press. Mittfältarna började hitta sina positioner och genast fick motståndaren börja springa. Det var speciellt kul att se hur våra nitiskt jobbande ytterforwards vågade utmana vilket skapade stor oreda hos motståndarna! Matchen slutade 1-0 till Kullavik där det fanns målchanser för ytterligare 4-5 mål. Det var även jätteroligt att höra alla positiva hejarop från P04 som kom och tittade!


Efter en kort lunch hemma på hotellet åkte vi sedan tillbaka till Bergtäkten för att se P04´s match mot Jonsered. Vi fick se ett väldigt fint spelade Kullavik som stod upp väldigt bra mot det som skulle visa sig vara de blivande silvermedaljörerna. Bra kämpat killar och kul att se ett så fint kortpassningsspel!

 

Efter en kort vila så var det dags för den sista gruppspelsmatchen och vid vinst skulle gruppsegern vara vår. Motståndaren Nässjö hade även de chans på gruppseger så det var upplagt för en riktig kamp! Kullavik inledde på samma sätt som mot norskorna men mattades av allt eftersom halvleken gick. Speltempot gick ned och även om Kullavik var det bättre laget så var bollen i luften mer än vad vi önskade. I paus hade resultaten i övriga grupper klarnat och efter att ha noterat att vi vid vinst skulle slippa Zenith (som bjöd oss på en fin men smärtsam lektion förra året) kom tjejerna ut med föredömlig frenesi. I andra halvlek var det konstant press mot Nässjömålet och matchen slutade rättvist 3-1. Gruppsegern var klar och ett spännande A-slutspel var att vänta!

 

Lördagskvällen spenderades på samma tema som kvällen innan och från ledarhåll satt vi mest och var förundrade hur snabbt tjejerna tagit till sig vårt 11-mannaspel. Redan efter tre matcher såg vi egentligen bara detaljer att justera, i övrigt handlade det mest om att lyckas hålla samma nivå över 50 minuter. Självklart fanns det saker kvar att lära och utveckla men vi hade nog förväntat att steget mellan 9 och 11-manna skulle vara större och ta längre tid.

 

Slutspelsdagen inleddes med kvartsfinal mot Drøbak Frogn:Stars (Drøbak kom med två lag) och de detaljer som vi tänkt justera hade tydligen justerats i sömnen. Tjejerna spelade sin bästa fotboll och varje passning hade rätt adress. Detsamma gällde skyttet och efter 50 minuters skönspel, som i princip i sin helhet spelades på motståndarnas planhalva, visade matchtavlan 4-1 vilken nog egentligen var i underkant. Nu väntade en kort vila och lunch och sedan en semifinal mot svåra Askims BK.

 

I våra tidigare möten mot Askim har det varit jämna tillställningar. Askim har flera fina fjädrar i cuphatten där en vinst i Gothia cups B-slutspel sticker ut och det var riktigt taggat innan match! Kullavik inledde mycket bra och dominerade första halvlek med eftertryck. Askim kontrade snabbt men det var tydligt att den hårda vinden påverkade matchen och i andra halvlek var det omvända roller. En jämn match slutade 1-1 och återigen skulle straffsparksläggning få fälla avgörandet. Det var förvånansvärt avslappnat (i alla fall om man jämför med SkadeviJ) och kanske gör de stora målen att det inte känns fullt så jobbigt att slå en straff. För målvakterna är det ju precis tvärtom; lyckas man ta en straff så blir man hjälte och ingen kan förvänta sig att man räddar på ett så stort mål. Och precis så blev det! Olivia blev stor straffhjälte efter en räddad straff när alla våra skyttar satte sina straffar! Stort jubel och A-final för Kullavikstjejerna!

 

I final väntade GIF Nike som vi känner till som slutsegrare i Skadevi i somras. Det tuffa spelschemat hade börjat göra sig påmint och det var en del skador och skavanker i omklädningsrummet innan men tjejerna var fast beslutna om att kämpa in i det sista. Match inleddes med mycket kamp och de första 10 minuterna var jämna. Därefter gjorde GIF Nike 0-1 på en fin kontring och orken började tryta hos tjejerna. GIF Nike var mycket duktiga och kombinerade fin teknisk förmåga med god organisation. Det var dessutom mycket storväxta och Kullavik hade trots mycket vilja svårt att vinna närkamperna. Allt eftersom tiden gick så övergick initiativet till GIF Nike, flera av tjejerna fick skador och slutresultatet 0-2 var rättvist. Det var kul att se dem spela fotboll och nästa gång skall vi ge dem en rejäl match. Det var trötta men stolta tjejerna som lyfte en fin silverpokal i söndagssolen!

 

Helgen vi spenderat tillsammans har varit full av positiva intryck och det händer lika mycket roligt utanför planen som på planen. Vi har länge vetat att våra tjejer är duktiga fotbollsspelare men sättet (och hastigheten!) de tog till sig 11-mannaspel är helt fantastiskt. Lägg till det underbara föräldrar som hjälper till så kanske det inte är så konstigt att det går bra? Som ledare kan man skatta sig lycklig! Det var även väldigt roligt att ha med våra cupdebutanter (Olivia och Malva) i helgen och vi hoppas ni vill åka med nästa gång med! 

Hallands bästa tjejer!
2017-09-24 20:40
Kullavik i topp i klass 1!
Så var den äntligen här; den sista skälvande matchen för Kullavik F04 i Hallandserien Klass 1. Kullavikstöserna hade under veckan visat upp imponerande mattekunskaper (kryddat med en ansenlig del sannolikhetslära) och konstaterat att vid vinst kunde seriesegern vara Kullaviks under förutsättning att HGH vann över Åsa. Våra gäster på Malevik var IF Böljan som även de hade möjlighet att ta hem seriesegern vid vinst. Således upplagt för ett drama och det var spänt och nervöst i omklädningsrummet innan match.

IF Böljan är ett riktigt bra fotbollslag och vårens möte slutade med en förlust. Matchen inleddes mycket riktigt med ett Böljan som spelade fint och som vann de flesta närkamperna. Nervositeten hos Kullavik var påtaglig och först efter 10 minuter började tjejerna kliva upp ett steg och matchbilden jämnades ut. Det var kamp om varje boll och målchanserna var få. I halvlek stod det 1-2 och det var beslutsamma tjejer som kom ut till halvtidsvila. 

I andra halvlek visade Kullavikstjejerna karaktär och båda lagen spelade med en frenesi och vilja som ofta präglar matcher som betyder mycket för båda lagen. Kullavik kvitterade efter en hörna (de börjar bli duktiga på det!) och spelet vägde över till hemmalaget men Böljans skickliga spelare hotade vid flera tillfällen. Det kändes dock rättvist när Kullavik tog ledningen med en kvart kvar efter att Mimmi blivit frispelad och distinkt avslutat. 3-2 till Kullavik och hopplöst spännande! Kullavik höll dock ut och en om möjligt än mer spännande väntan på resultatet från matchen mellan HGH och Åsa inleddes! 

Tjejerna samlades efter matchen för spänd väntan, hamburgare och poolbad. Serietabellen fanns på varje mobil och bredbandet knakade i fogarna av alla uppdateringar. Både HGH och Åsa är jätteduktiga och stort hopp ställdes till HGH´s superduktiga målvakt (se tidigare nyhetsinlägg om henne!). Jublet visste inga gränser när sms-kontakt etablerades med HGH´s ledare som meddelade att de vunnit med 2-1 och även gratulerade tills seriesegern!

Då går vi alltså in i en vintersäsong där tjejerna kan titulera sig Hallands bästa 04-lag. Det finns många saker som utmärker dessa tjejer men en kväll som denna är det mest deras inställning som imponerar. De ger aldrig upp. Det kämpas i varje närkamp. Det löps offensivt, defensivt och för varandra. De stöttar varandra och är positiva även när det går tungt. Det är slående hur många matcher de vunnit trots att motståndaren gjort första målet. Sådant kan man egentligen inte träna på utan det kommer från en grupp som trivs tillsammans och brinner för sporten. Det får vi tänka på ikväll när vi går och lägger oss. Hurra!Förlösande
2017-09-18 08:09
Frågan inför mötet mot Stafsinge/Arvidstorp var om det skulle bli en solskenshistoria? Vi lämnade ett grådaskigt Kullavik för färd mot vad som skulle visa sig vara Falkenbergs charmigaste (?) arena AIK-vallen och möttes av strålande solsken. Således var vädret med oss i strävan mot seger. 
I omklädningsrummet var det både nervöst och uppsluppet men där kunde ändå skönjas en viss beslutsamhet. Tjejerna hade koll på tabelläget och om vi vill vara med och fajtas om seriesegern så var vinst idag ett måste. 
Vi pratade om allt vi gjorde bra i förra matchen (löpvilja, spelbarhet, passningspel mm) och ta med oss det spelet in i på plan idag. Av det blev det inte så mycket till en början då Kullavik uppträdde oorganiserat och lite tveksamt. En stor del av det får vi nog tillskriva planen som var den buckligaste vi någonsin spelat på. Det i kombination med riktigt gräs brukar ha den effekten på våra Kullavikstöser. 

Stafsinge visades sig ha en väldigt snabb och irrationell nummer 9 som inledningsvis skapade rejäl oro i Kullaviksförsvaret och det var densamme som också petade in 1-0 till hemmalaget. Men det var där och då som tjejerna knöt nävarna och plockade fram den beslutsamhet vi skymtade i omklädningsrummet. Vårt mittfält tillsammans med backlinjen tog ansvar och styrde upp Stafsinges försök till anfallsspel med närmare och rejälare markering, samtidigt som vi började spela vårt spel. Kvitteringen kom på fint slagen hörna av Emma och ledningsmålet på jättefint samarbete av firma Gunnarsson/Bauréus. En smörpassning ā la Xavi från Lovisa till perfekt djupledslöpande Mimmi och Kullavik kunde gå till pausvila med välförtjänt 2-1.

I andra halvlek var det i princip spel mot ett mål och vi försökte på alla sätt överlista motståndarnas målvakt. Men då i all Kullavikspress kontrar Stafsinge in 2-2 som en blixt från klar himmel. 
Ju längre matchen led blev det mindre skönspel och mer desperation och det är ju härligt att se tjejernas vinnarskallar, även om det går ut över spelidén :). En viss frustration infann sig bland oss ledare och säkert också hos den tillresta hejarklacken, och vi undrade om detta skulle bli ytterligare ett nesligt poängtapp. 

Men så var det det här med solsken... I vad som skulle visa sig vara matchens sista sekvens så återerövrar Matilda och Lovisa bollen mycket förtjänstfullt och spelar ut den till Lina som i högerbacksposition avancerar och slår ett fint inlägg som Thilda möter direkt - pang i ribban och ut men där dyker Mimmi påpassligt upp och trycker in segermålet varefter domaren sätter pipan i munnen och blåser av. Ibland är en spark mer än en spark och en sorts poetisk rättvisa infaller. 
Många är de som ska äras en sån här dag och alla tjejer förtjänar en stor eloge. Vill ändå hylla vår målvakt Olivia lite extra som går från klarhet till klarhet och som gjorde en fantastisk räddning på ett friläge av ovan nämnda nummer 9...
Vill även tacka tillresta föräldrar - stort tack för ert engagemang och körande över hela Halland! Säkra källor uppger att Bauréus och Larsson ska köra svenska rallyt nästa år...
Det här var en kämpaseger då flera av tjejerna varit sjuka i veckan och många har slitit hårt under helgen med dubbla/tredubbla matcher. Ta hand om kroppen och knoppen i veckan så laddar vi om inför toppmötet mot Böljan på söndag. 
Med önskan om en fin vecka!

Ledarna genom Fredrik
Visst skiner solen på Malevik!
2017-09-10 09:58
Helt oväntat möttes publik och spelare av solsken då lördagens match mellan Kullavik och Astrio skulle avgöras. Nesan efter förra veckans poängförlust mot Fjärås satt fortfarande i och förhoppningen var att detta skulle vara tändvätska mot en motståndare som var mycket duktiga då vi mötte dem i våras. 

Det var fokuserat i omklädningsrummet innan match och vi talade mycket om det som var bra i förra matchen och hur vi skulle kunna ta det ett steg vidare. Vi talade speciellt om hur viktigt det är att ha spelalternativ (och använda sig av dessa) då man är felvänd och hur man åstadkommer detta i det olika rollerna. Vi vill ju kontrollera bollen så mycket som möjligt och då är det viktigt att vi värderar när vi skall gå framåt.

Matchen inleddes lite trevande från Kullavik. Astrio vann de flesta närkamperna men Kullavik ställde om bra och de första 10 minuterna var jämna med målchanser åt båda håll. Efter detta klev Kullavikstjejerna fram och spelade allt mer intensivt och inledde en press som tagen ur skolboken. Väldigt mycket föll på plats och ledningen med 2-1 i halvlek var rättvis med bud på mera. I halvlek var det egentligen bara att påminna om allt vi gjorde rätt och be om mer av detsamma!

Från ledarhåll var vi mycket nöjda med hur tjejerna avslutat första halvlek men om tjejerna kände detsamma dolde de det väl. Den överväxel som tydligen fanns tillhanda lades i och resultatet lät inte vänta på sig. Laget försvarade sig som ett lag med att aggressivt presspel (över HELA banan) och när vi vann boll fanns precis den trygghet som vi vet tjejerna kan spela med på plats. Våra backar hade föredömligt visade mittfältarfötter att sätta bollen på och kantalternativ fann hela tiden på plats för våra ytterbackar och centrala spelare. Våra forwards spelade moget och kombinerade fint när de var felvända och hotade i djupled så fort tillfälle gavs. Vi fick se läckra finter, snygga överlappslöpningar, väggspel, djupledsbollar mot ytor (och inte spelare!), avslut med fel fot, en målvakt som går ut och plockar ned hörnor och en hel del annat fotbollsgodis. Kort sagt; en jättefint insats av tjejerna och en helt rättvis seger med 4-1!

Rent spelmässigt var detta en av de bästa prestationerna i år. Väldigt många detaljer föll på plats samtidigt och det var roligt att se hur bra lagspel ger så tydliga skillnader på banan. Det var inte kul att möta Kullavik igår!Plågsamt på Malevik
2017-09-04 10:53
På söndagen fortsatte resan genom Hallandserien klass 1 för våra tjejer i F04. En av seriens nykomlingar IFK Fjärås stod på andra sidan med en rad fina resultat bakom sig. Det var ett tag sedan vi mött Fjärås så det skulle bli spännande att se hur vi stod oss.

Matchen inleddes bra (om än aningen oorganiserat) från Kullavik och det blev ganska snabbt tydligt att detta var en match som tjejerna skulle dominera. Anfallsvåg efter anfallsvåg efterlöste varandra men Fjärås backlinje stod upp bra, spelade enkelt och uppoffrande och då detta inte räckte stod en stabil målvakt bakom. Matchbilden var snarlik den vi sett i flera matcher under året; väldigt mycket tid med boll och på motståndarens planhalva men vi har svårt att omsätta detta i mål. I halvlek justerade vi bara detaljer; chanser skapades i överflöd och känslan var att det bara var en fråga om tid innan Kullavik skulle ta ledningen. 

Känslor skall man uppenbarligen inte lita på. Andra halvlek inleddes med att Fjärås (på det som skulle visa sig vara deras enda målchans) gjorde 0-1 efter ett föredömligt distinkt avslut. Matchbilden var dock densamma. Våra centrala spelare fick mycket övning på att nicka ner Fjärås utsparkar samt Emma fick slita hårt i hörnläggandet. Bollen hittade alla tänkbara sätt att inte hamna i mål och helt plötsligt var känslan att detta helt enkelt var en sådan match där vi inte får in bolluslingen alls. Det var därför en stor lättnad då Lovisa P efter idogt slit kunde peta in bollen efter en kampsituation. Matchen slutade 1-1 och efter några korta sekunder av lättnad så övergick känslorna till besvikelse. Det har var en match vi borde vunnit. Samtidigt är det ju detta som är charmen med fotboll; det finns inga omöjliga matcher oavsett vilken nivå man spelar på. 

Tjejerna gjorde en mycket bra insats och med lite mer träningsfokus på anfallsspel så skall vi nog få ordning på målskyttet. Det var stabila insatser rakt igenom och det var extra kul att se Olivias trygga målvaktspel (vilken utveckling!) och debuterande Malvas fina kämpainsats som var så nära att krönas med ett mål. Jättekul och varmt välkommen till laget!

I nästa match väntar Astrio!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kullavik IF, 15/11 14:05 
Kullavik IF, 17/09 19:55 
Kullavik IF, 15/09 07:41 
Kullavik IF, 09/08 16:22 
 
Öppna/stängda planer
Ge ditt stöd på Svenska Spel
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF