Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Flick-junior!
Vi är ett lag på ungefär 20 tjejer (till huvuddelen födda 2004) som älskar att spela fotboll. 

Vi tränar 3 gånger per vecka och håller ett lag i seriespel. Vi åker på cuper, har träningsläger och gör mycket annat kul tillsammans. Målet med vår verksamhet är att tjejerna skall älska sporten och vi försöker uppnå detta genom att genom att erbjuda en välorganiserad verksamhet med fokus på utveckling och glädje.

Om ni är sugna på att vara med är ni välkomna att kontakta någon av oss ledare. Vi tar emot spelare födda 2004 eller äldre och vi vill jättegärna bli fler men vi vill gärna att ni har spelat fotboll förut. Ni finner våra kontaktuppgifter till vänster på denna sida (under "Kontakter")!

15 sekunder och 9 straffar senare
2018-10-15 18:24

Oktober brukar betyda Quality Hotel Cup for j-jun och så även detta år. Förra årets succe med en silvermedalj i a-slutspelet fanns på näthinnan då vi färdades norråt med 17 pigga tjejer. Turneringen håller en mycket hög nivå och topplag från de högsta regionserierna i Göteborg, Västra Götaland och Halland fanns på plats. Lägg till det slutsegrare i cuper som Skadevi cup samt semifinalister i Eskilscupen så var det upplagt för fin fotboll, rejäl tävling samt jämna matcher!

 

Kullavik inledde gruppspelet på fredagskvällen med match mot Nässjö FF. Tjejerna spelade fin fotboll men trots ett tiotal öppna chanser lyckades vi inte få bollen i mål. Dominansen var stor och känslan var att det mer var fråga om när nollan skulle spricka. När bara minuter återstod stod vi och tänkte att både gruppseger och a-slutspel fortfarande hägrade vid ett oavgjort resultat men ödet ville annorlunda; när det var 15 sekunder kvar seglade ett av få skott in strax under ribban på Kullaviksmålet och förutsättningarna var raskt helt andra. Surt sa räven men både ledare och tjejer var ganska nöjda med prestationen ändå. Vårt spel (som hackat lite på senaste) var mycket bättre och vi skulle nog få igång målskyttet också.

 

Vi hade ett mycket behagligt cupschema så efter en sen frukost förberedde vi oss för match mot Vänersborgs FK. Efter en liten chockartad start med straff för Vänersborg efter någon minut så taggade tjejerna igång och tog över matchen. Resultatet blev en säker vinst med 2-1 och chansen både gruppseger och a-slutspel fanns fortfarande.

 

Innan den avgörande omgången på lördagskvällen skulle dock den prestigefyllda bowlingtävlingen avgöras. Det var mycket skratt och vi lärde oss mycket. Vet ni till exemplet att ett ”F” på resultattavlan inte betyder fulspärr utan övertramp? I spelarturneringen vann Malou i stor stil med finfina 125 poäng före Malva (109) och den regerande mästaren Emma (99). I ledarkampen kan vi konstatera att vi inte noterar någon utveckling alls och vi har gått från att vara en smygtränande ledare (Fredrik) till två (Jörgen och Fredrik). Jörgen drog längsta strået och uppvisade en mycket imponerade förmåga att rulla klotet långsamt. Undertecknad och Malin smygtränar inte men kan ibland rulla klotet långsamt.

 

Inför kvällen var läget som följer; gruppseger vid Kullavikvinst och poängtapp från Nässjö. Vinnaren av gruppen skulle gå direkt till kvartsfinal medan tvåans skulle få spela en 8-delsfinal (på söndag morgon) samt var därefter lottad mot ”bästa gruppettan”. Det var således ovanligt mycket som stod på spel inför den sista omgången mot Ytterby IS.

 

Tjejerna var rejält taggade och hade dessutom fin support från sidan av duktiga P04 som firade sin gruppseger med att komma och titta på matchen. Kullavik inledde urstarkt och gick ifrån till 4-1. Ytterby kom tillbaka i slutet av matchen men slutresultatet 5-3 var solklart. Däremot gjorde även Nässjö sitt jobb och säkrade med sin seger förstaplatsen i gruppen. Så istället för sovmorgon och kvartsfinal väntade frukost 07.00 samt 8-delsfinal mot Trollhättans FK/Halvorstorps IS. Spännande!

 

Tjejerna tog med sig intensiteten från den föregående matchen och satte hög press, spelade fysiskt och klokt från start. Följden blev en tydlig Kullaviksdominans och ledning med 3-0 innan vi slappnande av lite i slutet på matchen och släppte upp Trollhättan till 3-2 som blev slutresultatet. Kvartfinal mot BK Häcken väntade!

 

BK Häcken är ett duktigt lag som kom tvåa i högsta Göteborgsserien. Vi mötte dem i Gatenhielm cup för några veckor sedan och förlorade ganska klart efter en mycket svag insats. Vi har nog aldrig i sett tjejerna så revanschsugna och det var kul att höra att de var minst lika intresserade av att prestera ett fint spel som att vinna. Sagt och gjort; Kullavik klev in och vann varje närkamp och pressade hårt på varje boll. Tjejerna var skoningslösa i sina omställningar och passningarna var precisa och på yta. Följden blev en halvlek som i princip spelades helt på Häckens planhalva och en helt rättvis ledning med 2-0. I halvlek pratade vi om att kunna hålla samma intenstitet i andra halvlek. Häckan hade dock inte tänkt vika ned sig och gick ner på en trebackslinje och spelade betydligt rakare än i första halvlek. Detta fick resultat och trots några chanser för Kullavik att avgöra lyckades Häcken forcera in två bollar och en strafflägging väntade.

 

Det var väldigt nervösa tjejer i båda lagen och straff efter straff slogs utan att ett avgörande kunde nås. Kullaviks tjejerna både satte och missade straffar och i de fall bollen inte hamnade där det var tänkt fanns varma kompiskramar till hands. Malou stod för flera fina straffräddningar och det var först i nionde (!?) straffomgången Häcken kunde avgöra.  Det var länge sedan vi såg så ledsna tjejer.

 

Detta var en oerhört jämn cup. De efterföljande semi och finalmatcherna avgjordes alla på straffar. Man kan ärligt konstatera att vi har ett jättebra lag som håller riktigt hög klass! Tjejerna har jobbat jättehårt och det är kul att se dem tävla på den här nivån!

 

Hela laget gjorde en jättefin turnering och många stod för riktigt fina och avgörande prestationer. Vi vill dock speciellt nämna Malous insats i sista matchen då hon med två straffräddningar i helt avgörande lägen gav laget chansen gång efter gång. Vi gläds även lite extra för Emma som på ett mycket lojalt sätt accepterat en roll som mittback under hela säsongen trots att hon väldigt gärna vill spela högre upp i banan. Nu när hon (äntligen) fick chansen gav hon verkigen allt och imponerade både med sin arbetsinsats och flera riktigt fina mål. Bra jobbat tjejer!

Finaste priset till Kullavik!
2018-10-03 16:15
Årets lag i Gatenhielm cup - Kullavik IF
Våra flickjuniorer deltog i söndags Gatenhielm cup. Cupen arrangeras av Onsala BK och de bjuder in "Västkustens mest välspelande lag, från Nordvästra Skåne, Halland och Stor-Göteborg" vilket ju gör det extra spännande. Flera av lagen som deltog känner vi sedan tidigare, men vi fick även tillfälle att spela mot flera lag som vi tidigare aldrig mött. Generellt sätt var det väldigt duktiga lag som deltog och vi hävdade oss väl med både vinster och förluster under en mycket intensiv dag (6 matcher!).  Utöver att utse en sportslig vinnare så syftar cupen till att " stimulera och uppmuntra lag som utmärkt sig med ett fint spel, juste uppträdande och sportslighet samt en breddutveckling på hög nivå". Detta uppmärksammas genom turneringens finaste pris (Fair playpriset) och detta delades av en enig jury ut till Kullavikstjejerna! Om ni vill höra juryns motivering så kan ni göra detta här: 

https://www.instagram.com/p/BoYPvVin27V/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1qr942mlq5wtx

Värt att notera är bedömningen även omfattar hur väl publik och föräldrar uppträder så stort tack till alla medresande för att ni bidrog till detta!

Nu laddar vi batterierna i två veckor innan vi avslutar matchsäsongen med Quality Hotel Cup! 
Tät match på Kärlekens IP
2018-09-24 08:37
Flickjuniorerna gjorde sitt första besök på Kärlekens IP då seriespelet avslutades med bortamatch mot IF Centern. Det vara bara tre veckor sedan lagen spelade mot varandra och det var intressant att se om matchbilden skulla vara densamma. 

Centern inledde piggast och de första 10 minuterna spenderandes från Kullavikshåll mest med att få ordning positioner, jaga boll och att etablera ett press-spel. När det väl var justerat jämnade matchen ut sig och Kullavikstjejerna började rulla bollen fint. Första Kullaviksmålet kom efter en bra slagen hörna och första halvlek hade trots den svajiga inledningen tydlig övervikt för Kullavik. I andra halvlek flyttade Centerns fram positionerna och matchbilden var jämn. Båda lagen spelade fysiskt och chanser saknades inte från båda håll. Matchen slutade rättvist 2-2.

Seriespelet är nu avslutat och vi har gjort en urstark serie. Vi var med och utmanande om seriesegern ända in i slutomgångarna och detta i en serie där de flesta är både ett och två år äldre. Vi har gjort näst mest mål av alla lag (51 på 14 matcher!) och till skillnad mot de flesta andra lag så är det väldigt många som deltar. Vi har flest målskyttar i hela serien (11!) och hela 6 spelare som gjort 5 mål eller fler. Försvarsmässigt har vi varit mycket stabila och det har också varit väldigt tydligt att man i denna serien blir straffad om man inte spelar försvarsspel som ett lag. Kort sagt en mycket fint genomförd serie!

Nu tränar vi en vecka innan cupsäsongen drar igång med Gatenhielm cup nu på söndag följt av Quality Hotel Cup i mitten på oktober.
Laholm på besök
2018-09-17 10:13
Söndagen bjöd på längväga gäster då Laholms flickjuniorer besökte Malevik för första gången. Förra matchen slutade med en knapp vinst för Laholm (2-1) och Laholmstjejerna har legat i tabellens toppskikt hela säsongen. Upplagt för kamp således!

Förra matchen kännetecknades av ett Laholm som spelade ett väldigt fint försvarsspel styrt av ett väldigt duktigt mittbackspar. Innan match talade vi därför om hur vi skulle kunna anfalla längs kanterna och samtidigt försöka hålla Laholm backlinje högt för att skapa ytor för våra kantlöpare. Vi talade även mycket om att ha tålamod med bollen och vänta på läget snarare än att slå en chanspass.

Matchen inleddes bra av Kullavik och vår taktik omsattes i praktik med gott resultat. Kantlöpningarna var många och vi fick se flera fina kombinationer. Laholm stod upp bra och hade en tydlig taktik att spela på kontring. Kullavik ledde matchen i avseende på målchanser i halvlek men resultatet var 1-1.

I andra halvlek tappade vi lite i vår offensiva press och blev lite stressade i våra beslut. Följden blev en jämnare matchbild med ganska få målchanser och rent allmänt en tillställning där kampen stod i fokus. Matchen slutade rättvist 2-2.

Nästa helg väntar seriens sista match då vi spelar borta mot Centern. Det vore väldigt skönt att avsluta med en seger!


Bollen är väldigt rund ibland...
2018-09-05 15:03

Efter torsdagens holmgång mot Böljan som snöpligt förlorades i slutminuterna var det ett revanschsuget f-junior som tog emot en annan seriesegeraspirant på Tingbergsvallens konstgräs. IF Centern var med några matcher mindre spelade obesegrade i div 7 Halland och det här var första gången matchen någonsin mellan de två lagen.

 

Vi var förberedda på ett duktigt och spelande lag och nyckelorden i omklädningsrummet var aggressivitet, högt press-spel och högt bolltempo. Vi ville låsa fast dem högt i banan och la mycket fokus på att snabbt återerövra bollen och på så sätt störa motståndaren i sin uppspelsfas. Sagt och gjort; tjejerna gick och dominerade första halvlek genom en hög press, högt bolltempo samt en aggressivitet som tagen ur skolboken. Vi fick se en mängd fina anfallskombinationer, överlappslöpningar och framförallt spelvändningar som satte Centers fina mittbackar och duktiga målvakt uner konstant press. 2-0 i halvlek var i underkant och det fanns väldigt lite i matchbilden som tydde på annat än en klar Kullaviksseger.

 

Högsommarvärmen hade ett kort gästspel i söndags och tjejerna var osedvanligt trötta i halvlek. De hade slitit hårt i press-spelet och möjligtvis var det trötthet tillsammans med känslan av att vi hade matchen under kontroll som gjorde att vi inledde andra halvlek lite mer avvaktande. Vi spelade inte dåligt men tappade lite i aggressivitet och Centern visade att det fanns både karaktär och förmåga i laget. Spelet böljade fram och tillbaka och sett till målchanser var Kullavik överlägsna men Centern var effektiva och visade att man sannerligen får slita i 80 minuter om man vill ha tre poäng mot dem. Och Kullvikstjejerna slet. Trots att Centern fick vind i seglen genom kvitteringar och Kullavikschans efter chans smet utanför så fanns det ingen som ens funderade på att vika ner sig. Då Centern kvitterade kontrade Kullavik med att utöka ledningen. Då vi satte 4-3 i 71 minuten (av 80) trodde nog de flesta att det skulle räcka till 3 viktiga poäng mot seriesegern. Därför var det snudd på obegripligt smärtsamt då 4-4 (minut 78) landade i Kullaviksmålet efter ett slumpartat självmål.

 

Trots att känslan efteråt var att vi förlorat 2 poäng så tar vi med oss mycket positivt från denna match. Bollen är som sagt rund och vi får hoppas att dessa sena poängtapp jämnar ut sig i form av lite flyt i de resterande matcher. Denna dag hade vi verkligen inte turen på vår sida. Laget gjorde en härlig kämpainsats som kryddades med en mängd jättefina presentationer. Elin gjorde en fantastisk insats i sin roll som central anfallare och visade på både klokhet och styrka när hon gång efter gång tog emot uppspel felvänd och kunde hålla bollen den extra sekunden som krävs för att våra ytterforwards skall kunna slå sin ytterback och löpa igenom. Vi fick se ett innerbackspar som spelar med en mognad och konstruktivitet som ger hela laget en trygghet och som gör oss till ett bollförande lag. Vi såg ett kantspel från skolboken som tillsammans med vårt omställningsspel  resulterade i 3 fina mål från Emilie. Detta kryddat med ett hårt arbetande mittfält gör att hoppet är gott inför de avslutande två omgångarna!

Kommande matcher
Lör 15/12 17:30
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kullavik IF, 17/10 16:43 
Kullavik IF, 17/10 14:11 
Kullavik IF, 14/10 20:37 
Kullavik IF, 13/10 19:53 
Kullavik IF, 01/10 21:45 
 
Öppna/stängda planer
Ge ditt stöd på Svenska Spel
Stöd till Kullavik IF
Sponsorer till Kullavik IF