KULLAVIKSAKADEMIN

Dagens barn och unga rör sig allt mindre och spontanidrotten minskar.

Detta gäller både tjejer och killar, men inom fotbollen ser vi dessutom att tjejer generellt fortfarande har sämre förutsättningar gällande t.ex. träningsmängd och utbildningsnivå hos ledarna.

För såväl folkhälsans skull som för fotbollens framtid måste vi hitta nya sätt att möta dessa utmaningar!

I Kullavik IF kallar vi vårt angreppssätt för Kullaviksakademin.

Inte en selekterad verksamhet, i den bemärkelsen som många förknippar med ordet akademi, utan ett genomtänkt system av extraträningar med välutbildade anställda tränare.

I Kullavik IF tror vi att alla är olika, med olika behov, olika ambitioner och olika intressen.

Därför tror vi att framtidens fotbollsklubb också behöver kunna erbjuda olika miljöer och lösningar för att möta individens förväntningar och behov.

I spelformen 11mot11 har vi valt att erbjuda våra flickspelare möjligheten att välja olika spår:

- utgångspunkt 2 träningar plus match per vecka

- utgångspunkt 2 träningar plus match plus extraträningar då och då

- utgångspunkt 4-5 träningar plus match per vecka

För 11mot11 flickor, oavsett spår, samt för pojkjuniorlaget, planeras och leds träningarna huvudsakligen av anställda tränare.

För mer information om verksamheten kontakta vår akademiansvarig!

patrick@kullavikif.se eller 0733-32 29 25

Första matchen för Kullavik Akademi!
2021-02-01 11:23
Efter några månader med förberedelser så var det igår dags för vårt 11mot11-akademilag att spela sin första match.
På ett strålande soligt Malevik tog vi emot Näset/Västers damjuniorer. (Från junioråldern uppåt så har IF Väster och Näsets SK ett samarbete kring damverksamheten.) Väster har haft ett mycket bra F06-lag och nu har dessa spelare gått in i juniortruppen tillsammans med F05, med andra ord tufft motstånd direkt i första matchen.
Fokus för vår del skulle vara att ge alla spelare speltid, att fokusera på vissa huvudprinciper i försvar och anfall, samt att bli riktigt riktigt trötta.
Vi börjar matchen bra, med fint självförtroende och kontroll på bollen. Tyvärr kommer kallduschen redan i 6:e minuten när motståndarnas oerhört vasse mittfältare rinner igenom och gör 1-0. Kullavik verkar dock inte störas nämnvärt av detta utan fortsätter med vårt spel, och efter en tuff och intensiv första halvlek (i förberedelse på den regionala F15-serien spelade vi 2 x 45 minuter!) så ledde Kullavik 3-2!
I paus bytte vi in samtliga fyra avbytare och gick igenom några detaljer, medan Näset/Väster bytte 10 (!) spelare. I detta läge funderar man som ledare om det blir laget med de fräscha benen eller laget som är inne i matchen som kommer ta över taktpinnen - det visade sig bli det senare. Kullavik visade upp mycket bra fart och ett fint omställningsspel, efter 72 minuter står det 7-2 till Kullavik. Näset/Väster hade dock inte alls varit ofarliga och när orken hos Kullaviksspelarna till sist tog slut så kunde de ganska rättvist justera siffrorna till 7-5.

Med tanke på att detta var årets första match, första 11mot11 matchen någonsin för några av spelarna, och att Kullavikstjejerna var 1-2 (i vissa fall till och med 3) år yngre än sina motståndare kan vi inte säga annat än att detta var en fantastisk premiär som lovar mycket gott inför denna första säsong med Kullavik Akademi!
Lör 2/10 14:00
Sön 26/9 16:00